Hellige Tre Kongers aften 2012

Lørdag 7. Januar gikk årets Hellige Tre Kongers aften av stabelen i Hølen. Og for en aften det ble! En fantastisk innsats som er Hølen verdig gjorde dette arrangementet til en suksess. Minst et par hundre mennesker fikk med seg ankomsten av de tre kongene til Skøienparken og vi ble underholdt både med fyrverkeri og behørig presentasjon av kongene og deres gaver.

Hølens æresborger ble tradisjonen tro også utnevnt denne kvelden, og i år var det ildsjelene i korpset Frem fra Glemselen som fikk æren av å bli «båret» rundt i Hølen av et knippe av Hølens sterkeste menn. Narrene holdt underveis stemningen høyt oppe mellom slagene, og både store og små fikk en riktig hyggelig stund.

Deretter ble det en rundtur i Hølen for besøk hos de tre kongene og vi ble servert god drikke og fikk anledning til en hyggelig passiar med både naboer og konger før det hele ble avsluttet med høytlesning av Tor Åge Bringsværds fortelling, De hellige tre narrer* i gymsalen på skolen.

Da var kvelden over for de minste, men de voksne fikk en hyggelig invitasjon til sjeiken til å komme på besøk til hans oase (Elverhøy). Her ble det spist og drukket slik bare sjeiker kan.

Nok en magisk kveld i Hølen markerte slutten på julen for i år.

Hølen og Såner vel vil takke alle som sørget for å gjøre De Hellige Tre Kongers aften i Hølen til nok en uforglemmelig aften. Bifrost for triks og ablegøyer, «Soon etter frokost» for hornmusikk, gutta som sørget for at juletrærne våre fikk bein å gå på i det store bålet ved Såna, Mette som sørget for fest, Ane og Anne for regi og prosjektledelse, og alle andre som bidro i løpet av dagen. Både deltagere og publikum!

*For de som vil lese fortellingen om De hellige tre narrer i sin helhet, finnes den her:  http://web2.gyldendal.no/toraage/tekster/narrer.html.